Loe Gardest jõuluajakirja SIIT!

Kallis püsiklient! Astu meie e-aeda!

Meie aias uudistades saad nautida personaalset ja mugavat ostukogemust ning juurdepääsu eripakkumistele ja -soodustustele. Sisselogimisel avaneb värav meie mitmekülgsesse aeda, kus kõik tavahinnaga tooted on püsiklientidele 5% soodsamad.

E-aias hoolitseme selle eest, et siin end alati koduselt tunneksid. Püsikliendiks registreerudes saad lisaks igakuistele personaalsetele pakkumistele vormistada oste kiiremini, jälgida oma tehtud tellimusi ning muuta mugavalt enda andmeid.

Liitu meiega ning saa osa Gardest keskuse e-aia parimatest pakkumistest!

Logi sisse

Logi sisse

Logi sisse

Pole kontot? Loo siit

Kallis püsiklient! Astu meie e-aeda!

Meie aias uudistades saad nautida personaalset ja mugavat ostukogemust ning juurdepääsu eripakkumistele ja -soodustustele. Sisselogimisel avaneb värav meie mitmekülgsesse aeda, kus kõik tavahinnaga tooted on püsiklientidele 5% soodsamad.

E-aias hoolitseme selle eest, et siin end alati koduselt tunneksid. Püsikliendiks registreerudes saad lisaks igakuistele personaalsetele pakkumistele vormistada oste kiiremini, jälgida oma tehtud tellimusi ning muuta mugavalt enda andmeid.

Liitu meiega ning saa osa Gardest keskuse e-aia parimatest pakkumistest!

Loo konto

Loo konto

Loo konto

Oled juba kasutaja? Logi sisse

Rohkem infot sinu kohta

Blogi info

Blogi peamine osa

Muru resto Gardestis ootab maitserännakule!

Kuidas valmivad Muru resto hõrgutised? Kuidas üldse näeb välja ühe toimeka resto köögipool? Saladuskatet kergitab Muru resto kokk Rasmus.

Millised retseptid jõuavad Muru resto menüüsse?

Töö menüüga on pidev. Nii a la carte menüü kui ka hooaja eripakkumiste osas, mis muutuvad iga paari-kolme kuu möödudes. Kokana on huvitav nuputada, kuidas edasi liikuda, milliseid maitseid tutvustada. Eks hoiame kõik silmad-kõrvad-maitsemeele avatud ja otsime ideid, mida katsetada, püüame heade maitsete osas maailma avardada. Praeguse majakoogi inspiratsioon tekkis mul öisel ajal televiisorit vaadates: panin retsepti kirja, muutsin ja kohaldasin oma käe järgi ja ühtäkki sai see kook klientide lemmikuks.

Kuidas valikuni täpselt jõuate? Häid ideid on ju palju.

Head ideed tuleb alustuseks järgi testida. Nii valmistamegi näidisena toidu, mida ühiselt degusteerime, et otsuseni jõuda. Mõnikord tuleb retsepti saadud tagasiside põhjal  ka veidi kohendada, näiteks muudame lisandeid. Nii mõnigi eripakkumine on osutunud sedavõrd menukaks, et on lõpuks liikunud a la carte-menüüsse.

Mitu kokka Muru restos iga päev askeldab?

Oleneb sellest, kui kiire periood on, aga keskmiselt toimetab köögis kaks inimest: üks on päevakokk ja teine tegeleb a la carte-roogade ettevalmistusega ning järgmise päeva toorainega. Kiirematel päevadel on mõlemal kokal toiduvalmistamisega käed tööd täis, kuna suur seltskond ootab toitu ikka samal ajal lauda.

Mis eristab head kodukööki heast restoraniköögist?

Hea toidu aluseks on hea tooraine, nii kodus kui restoranis. Selles osas tuleb alati pingutada ja parimaid kohalikke lahendusi otsida. Näiteks Muru resto kõrvits tuleb meie oma maja töötajate kaudu – ema-isa põllult.

Võrreldes koduköögiga võimaldab restoraniköökide tehnika nii mõnigi kord olla täpsem: mul on endal kogemus, kus sama roog valmis mu koduköögis poolteist tundi kauem kui tööl.

Muru restos oleme uhked ka oma grillilahenduse üle: suudame pakkuda sütelt tulnud roogasid ka talvel. Profigrillid lubavad temperatuuri ja leeki täpselt reguleerida ja kui appi võtta kvaliteetne lepasüsi, saab luua suurepäraseid maitseelamusi.

Suvine aia- ja grillihooaeg on lähedal: mida soovitaksite koduse aiapeo kokale?

Ei maksa peljata klassikalisi marinaade: sealiha ja äädika-sibula-pipra marinaadiga on raske mööda panna ning ideaalis võiks liha seista marinaadis 12–14 tundi, siis on see mahlasem ning maitseid rohkem. Mida vähem on aega, seda tugevam võib olla marinaadi maitsestus. Ja kogu protsessi aitab päris tõhusalt kiirendada marinaadile lisatud kiivi, mis tõukab kõiki protsesse tagant!

Kohtumiseni Muru restos!

 

Artikli autor: Liivi Tamm

Liitu Gardesti uudiskirjaga ja ole esimesena kursis kõigi uudiste ja pakkumistega