Kallis püsiklient! Astu meie e-aeda!

Meie aias uudistades saad nautida personaalset ja mugavat ostukogemust ning juurdepääsu eripakkumistele ja -soodustustele. Sisselogimisel avaneb värav meie mitmekülgsesse aeda, kus kõik tavahinnaga tooted on püsiklientidele 5% soodsamad.

E-aias hoolitseme selle eest, et siin end alati koduselt tunneksid. Püsikliendiks registreerudes saad lisaks igakuistele personaalsetele pakkumistele vormistada oste kiiremini, jälgida oma tehtud tellimusi ning muuta mugavalt enda andmeid.

Liitu meiega ning saa osa Gardest keskuse e-aia parimatest pakkumistest!

Logi sisse

Logi sisse

Logi sisse

Pole kontot? Loo siit

Kallis püsiklient! Astu meie e-aeda!

Meie aias uudistades saad nautida personaalset ja mugavat ostukogemust ning juurdepääsu eripakkumistele ja -soodustustele. Sisselogimisel avaneb värav meie mitmekülgsesse aeda, kus kõik tavahinnaga tooted on püsiklientidele 5% soodsamad.

E-aias hoolitseme selle eest, et siin end alati koduselt tunneksid. Püsikliendiks registreerudes saad lisaks igakuistele personaalsetele pakkumistele vormistada oste kiiremini, jälgida oma tehtud tellimusi ning muuta mugavalt enda andmeid.

Liitu meiega ning saa osa Gardest keskuse e-aia parimatest pakkumistest!

Loo konto

Loo konto

Loo konto

Oled juba kasutaja? Logi sisse

Rohkem infot sinu kohta

Blogi info

Blogi peamine osa

Grilliküsimustele vastab Enn Tobreluts

Öeldakse, et grillimine on tõeline kunst ja see peab täitsa paika! Grillimiskunsti nippe jagab Eesti üks parimaid grillmeistreid Enn Tobreluts ehk selgitame lahti, mida oleks tarvis üheks korralikuks grillimiseks ja räägime lahti grillimise ABC.

Kuidas valida sobivaim grill?

Eeskätte peab välja mõtlema, mis laadi grilli on soov osta. Kõige populaarsemad ja mugavad grillid kasutamiseks on kindlasti keraamilised söegrillid, sest söega grillimine lihtsam, kuna grilli puhastamine on palju mugavam ja kiirem. Rasv tilgub süte sisse ja resti on üsna lihtne puhastada. Enn Tobrleuts soovitaks omalt poolt kindlasti keraamiliste grillide hulgast valida Kamado Joe keraamilisi grille, sest nendel toodetel on eluaegne garantii  ja palju innovaatilisi lisasid, millest suurem osa on hinna sees tasuta kaasas. Mõõdu osas on parim valik koju Classic ehk siis grill, mille grillresti läbimõõt on 47 cm.

Millistele grilli omadustele on oluline tähelepanu pöörata? Milliseid tarvikuid võib vaja minna?

Kindlasti ei soovita me keraamilise grilli puhul osta hinda, vaid eelistada tuleks ikka kvaliteeti ja tuntud kaubamärki, kuna see on investeering pikkadeks aastateks. Ei soovi ju keegi ostetud odavat keraamilist grilli juba paari aasta pärast ümber vahetada, et teha uuesti sama investeering. Näiteks Kamado Joel on mudelite osas lihtne ja praktiline süsteem — Junior (väike), Classic (keskmine) ja Big (suur). See teeb väga lihtsaks lisatarvikute ja grillrestide soetamise, sest kõiki asju on olemas kolmes mõõdus ja kui olete ostnud endale näiteks grilli Classic I, siis samade grillrestide ja lisadega saate kasutada ka sellest uuemat mudelit Classic II või veelgi uuemat ja täiuslikumat SloRoller’iga grilli maailmas Classic III või hoopiski äsja turuletulevat digitaalset suunaloojat Konnected Joe.

Kamado Joe keraamiliste grillide mõõdud:

  • Junior Joe (grillrest Ø34 cm, ahi seest Ø36 cm, ahi väljast Ø41 cm) on mõeldud väiksematele peredele, grillmeistritest lastele ja ka reisile kaasavõtmiseks.
  • Classic Joe (grillrest Ø47 cm, seest Ø50 cm, väljast Ø57 cm) on populaarseim, ideaalne kodugrill, keskmises mõõdus.
  • Big Joe (grillrest Ø61 cm, seest Ø63 cm, väljast Ø72 cm) on ideaalne cateringide jaoks ja suuremateks grillpidudeks.

Just nimelt neid mõõtusid ja ka ahju kaalu tasub võrrelda, kui valite erinevate keraamiliste grillide vahel. Üldiselt on ikka nii, et mida raskem grill ja paksem ahjusein, seda tugevam keraamika.

Millised lisad võiksid grillil olemas olla?

Grilli lisadest soovitaks Enn Tobreluts omalt poolt ahjule juurde järgmised lisad: grillikatte, grillresti kõrgem tasapind, JoeTiesserie, Soapstone, malmist grillresti, pitsaküpsetussüsteemi DoJoe või siis lihtsalt ainult pitsakivi, Thermapen4, grillsüsi Grillep, foolium, süütaja Looftlighter.

Rohkem erinevaid grillinippe leiab siit: https://bbqentertainment.com/grillinipid/ ja siit: https://bbqentertainment.com/liha-kupsetusastmete-valik/

Kas grillidele kehtib ka garantii?

Kindlasti tasub hinnavõrdluses silmas pidada seda, et mis on erinevate grillide ostmisel kaasaantav standardne lisavarustus, sest sellest tuleneb palju ka grilli hind. Näiteks paljudel grillidel tuleb lisaraha eest osta juurde soojusdeflektorid, küljeriiulid, raam. Lisaks tasub üle vaadata see, kas ostetaval grillil on eluaegne garantii ja kas grill on tugev, mittelogisev. Sellised näitajad on olulised enne valiku tegemist üle kontrollida. Üldiselt saab käega katsudes grilli kvaliteedist kõige paremini aru.

Lisaks oleks väga hea, kui grillil oleks olemas multifunktsionaalne kahetasandiline grillrestide raamistik, mis võimaldab küpsetada mitmel tasapinnal korraga või siis muuta grillresti kõrgust sütest. Oluline on ka, et keraamilised soojusdeflektorid oleksid poolkuu kujulised, mis võimaldab mugavamini kuumust juhtida.  Omalt poolt soovitame ka jälgida seda, et tulekolle oleks mitmeosaline/tahuline, mitte ühest tükist koosnev, sest keraamika on üldiselt kõige kergemini purunev. Abiks on ka hea kvaliteetne traatvõrguga kaanetihend, amordiga kaan, kaanesulgur, vihmakaitsega ventilatsiooniga ülemine ava ja  väljatõmmatav tuhasahtel. Näiteks Kamado Joe III seeria ahjudel on ka madalal kuumusel küpsetamise süsteem SloRoller, mis teeb aeglase küpsetamise veelgi mugavamaks ja efektiivsemaks.

Vastame ka omalt poolt paarile klientide küsimustele.

Mis temperatuuril võiks broilerifileed küpsetada, et liha jääks mõnusalt mahlane? 

Meie soovitame omalt poolt vaadata erinevaid küpsetusastmeid ja temperatuure siit: https://bbqentertainment.com/liha-kupsetusastmete-valik/

Kanarinnafilee küpsetamise temperatuur võiks olla ca 120 – 150 kraadi ja sisetemperatuur liha grillilt maha võttes ca 69 kraadi, siis tuleks lihal veel 5 minuti lasta ka lõikelaual tõmmata ja alles seejärel liha lahti lõigata (tõmbamise käigus tõuseb liha sisetemperatuur veel ca 1-2 kraadi).

Kas grillimisel eelistada värsket liha või pole probleemi ka sügavkülmikust sulatatud liha?

Parim on alati värske jahutatud liha. Osade lihade puhul on hea, kui liha on ennem laagerdunud (nt veiseliha). Liha külmutamine muudab liha veidi pehmemaks, kuid muudab ka liha maitset tuimemaks ja mahlasust veidi kehvemaks. Samas on väga paljude lihade külmutamine igati okei, näiteks külmutatud lihana on väga hea valik talle- ja lambaliha (need lihaliigid peavad külmutamisele paremini vastu). Sealiha võiks olla võimalusel jahutatud. Oluline on ka see, et kuidas toimub külmutatud liha sulatame. Seda võiks teha külmkapi temperatuuril aeglaselt, siis tuleb kindlasti parem lõpptulemus.

Kas õige küpsetusastme on siis, kui silm rõõmustab ja ila hakkab jooksma? 

Hea on vaadata erinevaid küpsetusastmeid ja temperatuure siit: https://bbqentertainment.com/liha-kupsetusastmete-valik/

Parim on küpsetusastme kontrollimiseks kasutada liha sisetemperatuurimõõdikut Thermapeni, mis võimaldab saada kiirelt ja mugavalt ülevaate liha küpsusastmest.

Kuidas ravioole ja pelmeene grillida?

Praetud ravioole ja pelmeene saab küpsetada keraamilisel grillil malmist grillpaadi peal või malmpanni peal, sisuliselt sama protsess nagu köögis pliidi peal tehes. Samuti saate panna need malmpotiga grillile ja teha keedetuna hoopiski. Keraamilised grillid on väga universaalsed ja nende abil saab valmistada väga palju erinevaid roogasid. Lisaks ei pea keraamiline grill talvel tolmu koguma jääma, vaid need grillid sobivad ideaalselt aasta läbi kasutamiseks.

Mis vahe on suitsulaastul ja -klotsil? Mis on peamised vead, mida suitsutamisel tehakse? Milline suits millisele lihale?

Suitsulaast on peenem ja purulisem ning suitsuklots on suurem puidutükk. Parema ja kauakestvama suitsu tekitab suitsuklots. Siin ka nipid maitsesuitsu tegemiseks: https://bbqentertainment.com/kuidas-teha-maitsesuitsu/.

Mõnusat grillimist!

Liitu Gardesti uudiskirjaga ja ole esimesena kursis kõigi uudiste ja pakkumistega